CHOOSE YOUR LANGUAGE/CHOISSISEZ VOTRE LANGUE/SPRACHE WÄHLEN : NL | FR | EN | DE | IT
 
 
 
Activiteiten

Uiteraard is het aanbod aan historische bezienswaardigheden nagenoeg eindeloos: een paar verblijven zijn niet genoeg om alles in Umbrië en Zuid-Toscane te bezoeken!  Wij kunnen jullie bezoekstips geven over: Perugia (25min), Deruta (10 min), Todi (30 min), het Trasimeno-meer (40 min), Assisi (40 min), Spello (45 min), Cortona (55 min), Arezzo (75 min), Siena (80 min), het meer van Corbara (45 min), de watervallen van Marmore (65 min), Orvieto (60 min),  Spoleto (70 min), Gubbio (75 min), Umbertide (60 min), Sansepolcro (70 min), …



Voor sportieve wandelaars raden wij verschillende halve of volle dagtochten aan van het traject tussen La Verna (Toscana) – Gubbio - Assisi en Rieti. Dit is een meerdaagse thematische tocht in de voetsporen van St.-Franciscus van Assisi (‘Di Qui Passo’ Francesco’). Deze wandelingen zijn goed bewegwijzerd (volg het gele T of Tau teken). Wij geven je tevens een Nederlandstalige beschrijving mee, en brengen je desgewenst ’s morgens na het ontbijt naar het vertrekpunt en halen je in de late namiddag bij het aankomstpunt weer op. 



Ook voor fietsers is Castello delle Forme goed gelegen: het gebied is heuvelachtig, doch de echt hoge bergen van de Apennijnen hoef je niet in te rijden. Merk op dat je in Italië wel op de rijweg rijdt (er zijn geen aparte fietspaden). Motorrijders komen hier natuurlijk ook volop aan hun trekken : zelfs de Apennijnen zijn voor hen geen probleem. 


En… vergeet vooral niet te relaxen: de grote tuin met veel rusthoekjes leent zich perfect om van het landschap te genieten met een boek of een glas wijn. Cum Grano Salis heeft ook een bibliotheek met tal van boeken in veschillende talen die ter beschikking staan van onze gasten. En natuurlijk is er het verkwikkende zwembad voor tijdens de warme dagen. 



 


 
 


Cum Grano Salis, B&B
Voc. Madonna delle Grazie 13
Loc. Castello delle Forme
I-06055 Marsciano (PG)
Italia

E-mail: lippensconsultant@gmail.cominfo@cum-grano-salis.eu